Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Regeringen öppnar för momsstöd till nätmedier

Publicerad: 14 maj 2018, 07:27

Magdalena Andersson. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Digitala medieföretag kan kompenseras för den höga momsen. Det öppnar finansminister Magdalena Andersson (S) för i ett inlägg på DN Kultur.


Regeringen har tidigare aviserat att den tänker sänka momssatsen på digitala produkter från dagens 25 procent till papperstidningens nivå om 6 procent. Det så snart EU gör det möjligt för medlemsstaterna att själva reglera digitalmomsen.

Men nyligen krävde 38 publicister att regeringen agerar redan nu. Det eftersom det europeiska arbetet kring att ändra i momsdirektivet dragit ut på tiden sedan Tjeckien motsatt sig EU-kommissionens förslag. I debattartikeln framhölls också ett nytt förslag från den danska regeringen vilket skulle innebära ett särskilt stöd som kan kompensera nätmedier för sina höga momskostnader.

Nu öppnar finansminister Magdalena Andersson (S) för att något liknande kan bli aktuellt i Sverige i en debattartikel i DN Kultur.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.