Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Regeringen kallar till möte med TU

Publicerad: 6 Mars 2018, 06:53

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Justitieminister Morgan Johansson (S) svarar på TU:s öppna brev genom att bjuda in branschorganisationen till ett möte. Diskussionen ska handla om Google, och andra plattformars, bristande ansvarstagande.


Ämnen i artikeln:

Jeanette GustafsdotterGoogleTU

Expressen och Dagens Nyheter rapporterade i går om att Google låter trakasserier och upphovsrättsskyddat material som högerextrema kanaler sprider ligga kvar trots att mediehusen vid upprepade tillfällen krävt att det tas bort.

Branschorganisationen TU:s vd Jeanette Gustafsdotter sade i en intervju i Medievärlden att hon tycker att Googles icke-agerande är skrämmande och krävde vidare att Google agerar mot hatkanaler. Hon berättade också att branschorganisationen går vidare genom att skriva ett öppet brev till justitieminister Morgan Johansson (S), i vilket efterfrågar ett möte för att ta reda på hur regeringen ställer sig i frågan.

Efter att justitieministern tagit emot TU:s brev har regeringen beslutat att bjuda in branschorganisationen, skriver Morgan Johansson i en skriftlig kommentar till Expressen:

”Om någon begår brott så ska det polisanmälas. Det gäller självklart också brott som begås på internet och i sociala medier. […] Från regeringens sida för vi gärna en dialog med Google, Youtube och andra plattformar om självreglerande åtgärder och ett ökat ansvar för dem att ta bort olagligt innehåll. Regeringen kommer att bjuda in TU för att få en bild av de problem de stött på i sina kontakter med plattformarna.”

Läs också

TU kräver att Google agerar mot hatkanaler

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.