Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Redaktören slutade och startade egen nyhetssajt

Publicerad: 9 Oktober 2012, 11:06

Redaktören lämnade när lokaltidningen gick ner i utgivningstakt och startade en egen digital nyhetstidning i staden.


När Exeter Express & Echo gick från daglig utgivning till veckoutgivning förra året sade redaktören Marc Astley upp sig och startade sajten The Exeter Daily.

Sajten innehåller lokala och nationella nyheter samt sport och ekonomi med särskilt fokus på välgörenhet, studenter, familj och mat & dryck. Ambitionen är enligt Marc Astley att bli den viktigaste nyhetsförmedlaren i regionen, där han ser en lucka att fylla sedan hans gamla arbetsgivare Exeter Express & Echo gått från daglig utgivning till veckoutgivning.

”Jag har inget otalt med Echo. Det här kommer inte att starta ett bråk med Echo, det här är en marknad som finns och om inte jag fyller den kommer någon annan att göra det”, säger Marc Astley till Press Gazette.

Tidningen har 2,5 heltidstjänster och den största delen av materialet kommer att vara läsargenererat.

”Vi är inte fixerade vid ägarskapet och vi kan samarbeta med vem som helst inom rimliga gränser. Jag tror att det som stoppat många sajter från att växa och bli framgångsrika är att mycket innehåll fortfarande är låst och att folk inte känner att de verkligen äger sajten. Vi säger till våra besökare att ‘du äger den här sajten. Vi har utvecklat ett antal kategorier som vi tror att du gillar, men om majoriteten av läsarna vill ha någonting annat så lyssnar vi och ger dem möjlighet att få det innehållet'”, säger han till Press Gazette.

Enligt Marc Astley är konceptet skalbart och målet är att snabbt sprida det till andra städer i Storbritannien.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.