Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Reavinster i starkt VLT AB-resultat

Publicerad: 8 Februari 2008, 12:00

VLT AB, börsbolaget inne i Stampen-sfären, rapporterar starkt ökad omsättning och ett rörelseresultat på 441 miljoner, tack vare försäljningen av TTELA, delarna i Södermanlands Nyheter till EK-koncernen och tryckeriverksamhet till V-TAB.


Att jämföra VLTs resultat med föregående år är svårt, om ens meningsfullt. Bolaget är en dotter i Stampen-koncernen och har under året fått sin tidningsverksamhet sammanslagen med Nerikes Allehandas till Promedia, i vilket bolag VLT AB äger 63,8 procent.

Rörelseresultatet är alltså kopplat till verksamheten i Promedia.

Omsättning och resultat påverkas alltså av att tidningarna blivit betydligt fler. Men för att få ett mått på koncernens effektivitet så konstaterar vd att för ”jämförbara enheter” – det vill säga tidningarna inom gamla VLT AB – har annonsintäkterna ökat med 3,9 procent.

Intäkterna från upplaga – huvudsakligen prenumerationer – har minskat marginellt, trots prishöjningar. Bland koncernens tidningar är det bara Nynäshamns Posten, Norrtelje Tidning samt Arboga Tidning som redovisar upplageplus.

De tre tidningarna i Rubrik Media, Lidingö Tidning, Nynäshamns Posten och nykomlingen Täby Danderyds Tidning, gick med förlust på grund av ”ökad konkurrens och uppstartskostnader”.

Elektroniska media ger ett bra resultat, 4,4 miljoner med en omsättning på 36,4. Och andelarna i tryckeribolaget V-TAB ger god utdelning, 53,5 miljoner.

Stämman föreslås besluta om 6 kronors utdelning per aktie.

Från 1 januari i år finns i stort sett ingen personal kvar i VLT AB, allt har förts till Promedia. Fastighets- och aktieförvaltning är det som finns kvar.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.