Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Readly gör mobilanpassningar

Publicerad: 12 juni 2017, 05:12

Readly lanserar Mobile Reading – en ny läsfunktion för mobilen.

Den svenska magasintjänsten vill förbättra läsningen av digitala magasin i mobilen, bland annat genom att personifiera den.


Ämnen i artikeln:

Readly

Den digitala magasintjänsten Readly, som kan liknas vid ett Spotify för magasin och dagstidningar, lanserar en ny läsfunktion för mobilen. Det eftersom allt fler läser i mobilen.

”Vi ser att våra användares läsbeteenden utvecklas, allt fler väljer mobilen som primär källa för digital läsning vid sidan av läsplattan. Många som pendlar läser till exempel på väg till och från jobbet”, säger Readlys vd Per Hellberg.

Funktionen Mobile Reading slås på via en gul ikon. Därefter mobilanpassas läsningen till mindre skärmar. Bland annat hamnar texten i en kolumn och samtidigt förstoras storleken på texten. Dessutom kan användaren personifiera läsningen genom att välja preferenser för typsnitt, textstorlek, radavstånd och bakgrundsfärg.

”Vi är först ut med att erbjuda en funktion för förbättrad mobilläsning på ett så stort bibliotek av magasinstitlar. Vår förhoppning är att fler upptäcker möjligheterna med obegränsad digital magasinsläsning. Detta är en i raden av förbättringar för att göra läsupplevelsen via Readly så enkel, flexibel och intuitiv som möjligt”, säger Per Hellberg.

Mobile Reading finns tillgänglig för 70 titlar i det digitala biblioteket i Sverige från start. Den nya läsfunktionen går att använda på såväl iOS som Android.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Readly

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News