Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Rättegång om hot mot DT-medarbetare i dag

Publicerad: 16 Maj 2017, 06:41

I dag hålls rättegången mot den man i 45-årsåldern som står åtalad för sex fall av olaga hot, varav två ska ha riktats mot medarbetare på Dalarnas Tidningar (DT).


Ämnen i artikeln:

Dalarnas Tidningar

Hoten ska ha inkommit efter att DT publicerat ett fotografi, taget av en frilansmedarbetare, i samband med rapporteringen av en allvarlig trafikolycka som inträffade i slutet av 2015.

Mannen ringde frilansmedarbetaren och krävde att bilden skulle avpubliceras. Om hans vilja inte gick igenom skulle frilansmedarbetaren antingen skadas eller dödas. Enligt åtalet ska den misstänkte också ha hotat att skada chefredaktören Carl-Johan Bergman.

”Hot och hat mot journalister är allvarligt. Varje försök att tysta medier är ett hot mot demokratin. Jag är mycket glad över att detta går till domstol för ett rättsligt avgörande”, säger DT:s chefredaktör Carl-Johan Bergman till den egna tidningen (plusmärkt artikel).

I dag hålls förhandlingar i Falu tingsrätt. Mannen nekar till brott.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dalarnas Tidningar

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.