Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Rar lök kan stjälpa mediehusbygge

Publicerad: 6 Mars 2012, 08:09

En decimeterhög och mycket sällsynt vårblomma kan ytterligare sinka byggstarten av Gota Medias redan försenade mediehus.


Ämnen i artikeln:

Barometern

I förra veckan sa fullmäktige i Kalmar ja till Gota Medias planer på ett nytt mediehus. Efter fyra års diskussioner. Men fortfarande är det inte säkert att bygget kan påbörjas.

Platsen där Gota vill sätta ner byggspadarna är redan upptagen. Där växer Sveriges sällsyntaste vårlök, luddvårlöken. Den har klassats som sårbar av Naturvårdsverket och finns bara på ett fåtal ställen i Sverige.

Det 14 meter höga huset som har 900 kvadratmeter i bottenplan ska, om planerna går igenom, byggas som en förlängning av stadsmuren i centrala Kalmar. En placering som också upprört ett antal lokalpolitiker.

Såväl luddvårlöken som placeringen kommer sannolikt att användas som argument för nya överklaganden av bygget.

När frågan skulle avgöras fick sju av tretton moderata politiker lämna salen då de också sitter med i Barometerns stiftelse. Men det hjälpte inte motståndarna. När det blev omröstning fick ja-sidan 46 röster och nej-sidan 8.

Gota Medias koncernchef säger till den egna tidningen att han tror att huset ska vara klart någonstans kring årsskiftet 2013/2014.

De första planerna togs fram redan 2008. Då räknade ledningen med inflytt 2011.

Ämnen i artikeln:

Barometern

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.