Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Rapidus startar nyhetsbyrå

Publicerad: 16 Maj 2008, 08:26

Nyhetstjänsten Rapidus startar nyhetsbyrån R 24. Byrån kommer till skillnad från nyhetstjänsten att fokusera på breda näringslivsnyheter.


Rapidus nyhetstjänst startade år 2000. Syftet var bland annat att skriva om entreprenörsdrivna företag inom it-sektorn i Öresundsregionen som är kända utomlands, men sällan uppmärksammas i svenska medier.

Nyhetstjänsten vänder sig till näringslivets beslutsfattare, genom att starta en nyhetsbyrå hoppas Rapidus nå en bredare läsekrets med intresse för företagsnyheter från Öresundsregionen.

– Vi ska bevaka företag och näringsliv, snarare än ekonomiska nyckeltal. R24 berättar vad företagen gör och vad som påverkar deras utveckling, i stället för att bara återge de första raderna i senaste kvartalsrapporten, säger Thomas Frostberg, chefredaktör och vd för Rapidus, i ett pressmeddelande.

I samband med lanseringen av nyhetsbyrån förstärker Radpidus den redaktionella ledningen med tre nyhetschefer: Wivan-Kristina Sandberg, från Sveriges Radio, Kristian Svensson, reporter på Rapidus och med ett förflutet på Reuters, och Lisa Kirsebom, reporter på Rapidus, och med bakgrund som vetenskapsreporter på flera naturvetenskapliga tidskrifter.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.