Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Räntekartan prisad av Sveriges Radio

Publicerad: 16 November 2012, 12:54

Sveriges Radios pris Medieormen går i år till SvD Näringslivs Räntekarta.


Ämnen i artikeln:

SvD Näringsliv

Priset på 10 000 kronor går till en föredömlig förnyare av journalistiken.

Årets Medieorm går till SvD Näringslivs Olle Zachrison, Carolina Neurath, Jan Almgren, Mark Malmström, Peter Grensund och Ola Henriksson och alla läsare som bidragit.

Juryns motivering: Det enkla är ofta det geniala. Med inspiration från den populära Twitterkampanjen  #sägdinränta, där ekonomen Claes Hemberg uppmanade folk att dela med sig av sina boräntesatser för att på så sätt hjälpa varandra att pruta ner sina boräntor, tog SvD Näringsliv med projektet #Räntekartan idén vidare genom en lyckad korsbefruktning mellan ny teknik och traditionell journalistik. Nyckeln till framgång stavas transparens och delaktighet och här visar SvD prov på hur läsekretsens engagemang i den samhällsviktiga frågan privatekonomi  inte bara avlästs korrekt utan också fångats upp och förvandlats till angelägen journalistik som anpassats till flera plattformar och därmed stimulerat interaktivitet och återkoppling. Och inte att förglömma satt press på den ekonomiska makten i vårt samhälle. Räntekartan guidar inte bara sina läsare rätt i bolånedjungeln utan är också en utmärkt kompass för journalistiken i det moderna medielandskapet.

I juryn sitter Sveriges Radios vd Cilla Benkö, Sveriges Radios före detta vd Mats Svegfors samt Medieormens redaktör Cecilia Djurberg

Läs mer på Medieormen.

Räntekartan vann i oktober kategorin Årets Innovation i tävlingen Årets Dagstidning.

Mobilkartorna sprider sig 

Enormt gensvar på SvD:s ”Säg din ränta” 

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

SvD Näringsliv

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.