Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag05.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Radioinslag om Ulf Nilson ledde till hot

Publicerad: 23 november 2011, 07:51

SR Mediernas Martin Wicklin har fått ta emot hot efter att han uppmärksammat en kontroversiell krönika av Expressens Ulf Nilson.


Ämnen i artikeln:

ExpressenMedierna

I Ulf Nilsons krönika den 15/11, kritiserad av Medievärldens chefredaktör Axel Andén i förra veckan, utmålas shiamuslimer som blodtörstiga mördare. Krönikan blev anmäld för hets mot folkgrupp. Nilson intervjuades sedan i helgens SR Medierna.

Ulf Nilson vidhåller enligt Expressens chefredaktör Thomas Mattsson att han inte syftade på alla världens miljoner shiamuslimer, utan på Irans ledare. Till Medierna sade Nilson: ”Att varenda jävla muslim tycker så här kan jag ju inte vara övertygad om… men tillräckligt många för att det ska vara ett problem…”.

Mediernas programledare Martin Wicklin skriver i ett svar till Medievärlden att han fått motta ett par hotfulla samtal och mail.

Men jag är inte ett dugg rädd och det finns andra som drabbas mycket värre. Jag tycker mest att det är ironiskt med tanke på innehållet i kolumnen som detta handlade om. Det vill säga blodtörstiga muslimer…

Vad sa du i Medierna som provocerade fram hatarna?

Jag tror inte bara det handlar om det senaste inslaget, menar Wicklin. För ett år sedan intervjuade jag Ulf Nilson om hans kolumn om att pursvenskarna höll på att avskaffa sig själva. Det slutade med att han avbröt intervjun och slängde ut mig. Så började det ringa och jag fick en hel del hat. Min adress lades ut på nätforum och att öppna inkorgen var som att stirra in i Saurons öga: hat hat hat.

Likadant sedan vi granskat (den främlingsfientliga sajten, reds. anm.) PI i höstas i två inslag. Då ringde de också. Den senaste intervjun var nog bara ytterligare en anledning att hata.

I dag kommenterar också Expressens chefredaktör Thomas Mattsson krönikan på sin blogg. Trots den upprepade kritiken mot Ulf Nilson skriver Mattsson bland annat att Expressens värderingar knappast kan ifrågasättas.

Ämnen i artikeln:

ExpressenMedierna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.