Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Radiogalan gör uppehåll

Publicerad: 16 mars 2016, 11:37

Evenemanget ska utvärderas och en framtidsgrupp ska se över ett eventuellt fortsatt samarbete mellan arrangörerna.


Bakom Radiodagen och Radiogalan har de senaste åren Bauer Media Group, MTG Radio, Sveriges Radio och Utbildningsradion i samverkan med Radioakademin stått. Radioakademin har också utsett kategorier och vinnare till Stora Radiopriset.

Beslutet att ta en paus är gemensamt och arrangörerna har också bestämt sig för att i en större utvärdering se över hur de gemensamma arrangemangen sett ut ur varje enskild samarbetspartners behov och egna prioriteringar.

Radiodagen och Radiogalan i sina nuvarande format tar paus åtminstone under 2016. Även Stora Radioprisets format och kategorier ska utvärderas och den preliminära planen är att slå samman 2015 och 2016 till en gemensam tävlingsperiod med prisutdelning någon gång under 2017, säger Christer Jungeryd, ordförande i Radioakademin, i ett pressmeddelande.

Hur ett fortsatt samarbete kring en gemensam branschdag samt radiopriser kan se ut ska en av arrangörerna och Radioakademin tillsatt framtidsgrupp presentera i slutet av året.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.