Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Radioapans nya webb för de minsta

Publicerad: 17 November 2010, 09:25

Igår eftermiddag var det premiär för Sveriges Radios nya barnwebb för de allra minsta. Klickbaserad användning och en ny spelare ska göra webben mer lättnavigerad för barn som ännu inte kan läsa.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Tidigare har Sveriges Radios barnwebb haft en målgrupp: barn mellan 3 och 12 år. Nu har vi delat upp målgruppen i två delar, 3-8 år och 9-12 år, säger Chris Lindgren, tf projektledare för Sveriges Radios barnwebb.

Radioapans webb riktar sig till de minsta barnen som ännu inte lärt sig läsa. Den största nyheten är den nya spelare som är lätt att använda om man inte kan läsa och precis lärt sig hantera en mus och att scrolla. Dessutom profileras maskoten Radioapan tydligare än tidigare och fungerar som en vägledare på webben.

För att göra Radioapans webb så lättnavigerad som möjligt för barnen har layouten blivit renare. De tidigare länkarna till resten av Sveriges Radios webb är borttagna. Allt för att barnen inte ska kunna klicka fel och sedan ha svårt att komma tillbaka till barnwebben.

Barnen ska känna sig kompetenta. Vi har skalat bort text och gjort sajten mer klickbaserad, berättar Chris Lindgren.

Lanseringen av Radioapans webb skedde nästan samtidigt som Sverigesradio.se utnämndes till Sveriges bästa mediesajt av Internetworld.

Vi har flera skäl att fira idag, säger Chris Lindgren.

Dn.se och Sverigesradio.se vinnare bland mediesajterna

Ny kostym och bättre funktioner höjer Sveriges Radio

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.