Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag15.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Radio- och tv-lagen ska ses över

Publicerad: 28 Juni 2018, 11:45

I dag beslutade regeringen att den svenska radio- och tv-lagen ska ses över. Utredare blir Maria Eka, chefsrådman vid Förvaltningsrätten i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Radio- och tv-lagen

Chefsrådmannen Maria Ekas uppdrag blir att leda en utredning av den svenska radio- och tv-lagen. Utredningen görs dels för att kunna genomföra kommande ändringar i de gemensamma europeiska reglerna i direktivet om audiovisuella medietjänster (AV-direktivet), dels för att titta närmare på det nya medieetiska system som branschen enats om.

De kommande ändringarna i AV-direktivet, som förväntas antas hösten 2018, innebär större möjligheter att liberalisera annonsreglerna för tv, men ställer samtidigt högre krav på åtgärder för skydd av minderåriga. Kraven blir också högre på europeiskt innehåll i beställ-tv-tjänster, som exempelvis Netflix. En annan nyhet i direktivet är att grundläggande innehålls- och reklamregler införs även för videodelningsplattformar som Youtube.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Radio- och tv-lagen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.