Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Räckte fem källor för miljöministern, Effekt?

Publicerad: 22 November 2010, 12:58

I en bloggpost skrev klimatmagasinet Effekt att miljöminister Andreas Carlgren tycker att motorvägar är bra för miljön och klimatet. Men ministerns pressekreterare ville ha en källa som kunde belägga påståendet. Då tog Effekt fram fem.


Vi har haft mailkontakt med pressekreteraren som svarade att han fortfarande inte tycker att det stämmer eftersom Carlgren inte sagt exakt så. Men vi har svarat att det inte är ett direktcitat utan en tolkning. Nu har vi erbjudit honom att skriva ett förtydligande men inte fått något svar än, säger David Jonstad, chefredaktör på Effekt.

Var det svårt att hitta källorna?

Vi har skrivit om hans syn på det här tidigare så det var inte så svårt att hitta exempel. Vi hittade faktiskt ännu fler. Flera av dem har han dessutom publicerat på sin egen blogg.

Ska ni ta det här vidare på något sätt?

Ja, vi hoppas att Carlgren vill komma med ett förtydligande om vad han egentligen tycker. Vi kommer att fortsätta skriva om det som vi kallar den stora teknikbluffen där politiker hela tiden hävdar att tekniken i framtiden kommer att lösa alla problem vi ha nu. Andreas Carlgren bygger mycket av sin politik på det.

Läs bloggposten här.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.