Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag30.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

”Putilov” nekas pressackreditering till riksdagen

Publicerad: 14 Juni 2018, 11:10

Eftersom "Egor Putilov" anses utgöra en säkerhetsrisk får han inte tillstånd att arbeta i riksdagshuset. Den bedömningen gör riksdagsförvaltningen i sitt beslut om avslag på ansökan.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

För att arbeta i riksdagshuset måste mediehusens medarbetare ha en särskild pressackreditering som beviljas av riksdagsförvaltningen. En av dem som ansökt om en sådan är den tidigare SD-anställda ryska man som Aftonbladet tidigare avslöjat har skrivit artiklar och debattartiklar i de påhittade namnen ”Egor Putilov” och ”Tobias Lagerfeldt”. I dag arbetar mannen som reporter på Samhällsnytt (före detta Avpixlat, reds. anm.).

Men riksdagsförvaltningen har beslutat att ge avslag på hans ansökan, rapporterar dn.se. Anledningen är att han anses utgöra en säkerhetsrisk. I beslutet skriver riksdagsförvaltningen att det finns risk att han använder en pressackreditering ”för att inhämta skyddsvärd information eller för att på annat sätt försöka påverka riksdagens och riksdagsförvaltningens säkerhetskänsliga verksamhet”.

Beslutet kan komma att överklagas hos riksdagens överklagandenämnd.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.