Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag27.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Publiceringen av #Dokumentet 2.0 stoppas

Publicerad: 23 November 2017, 14:07

Det dokument där omkring 80 kvinnliga Aftonbladet-medarbetare vittnar anonymt om sina upplevelser av trakasserier och sexism stoppas av tidningens publisher Sofia Olsson Olsén, rapporterar Journalisten. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

AftonbladetSofia Olsson Olsén

#Dokumentet 2.0 skulle, enligt Journalisten, ha presenterats på en presskonferens i morse – och senare publiceras på Aftonbladets sajt i longread-format. Men nu uppger flera källor till Journalisten att Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén – efter att ha läst dokumentet på onsdagen – beslutat att stoppa publiceringen. Även den planerade presskonferensen ställdes in.

På ett stormöte som hölls i går förklarade Sofia OO att anledningen var #Dokumentet 2.0 är en intern handling samt att hon har ett ansvar som arbetsgivare över de personer som kommer att känna igen sig i beskrivningarna. Många av de 60-tal kvinnor som arbetar på Aftonbladet och deltog på mötet ska, enligt Journalistens källor, ha känt sig svikna av Sofia OO.

Uppdaterad: Enligt Aftonbladet är publiceringen av #Dokumentet 2.0 inte stoppad utan framskjuten. Läs mer här.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.