Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Public serviceförslag ut på remiss

Publicerad: 22 Oktober 2012, 09:28

I dag skickas Public service-kommitténs betänkande ut på remiss. Men inte avgiftsdelen som ska tas en vända till.


Delförslaget om hur framtidens radio- och tv-avgift ingår inte. Där ska det göras en fördjupad analys och sedan ska ett nytt beslutsunderlag tas fram.

Något som också innebär att en ny avgiftsmodell inte kan börja gälla 1 januari 2014 som det var tänkt.

”Vi sitter inte i sjön. Tv-avgiften fungerar fortfarande bra. Men vi ser att den så småningom behöver moderniseras. Därför är vi fortsatt öppna för alternativ, så länge som de tillgodoser våra krav på oberoende, legitimitet och långsiktighet.” Det säger SVT:s vd Eva Hamilton i ett pressmeddelande.

Där menar hon också att finansieringen är en av de viktigaste faktorerna för att garantera SVT, Sveriges Radio och UR politiskt oberoende.

”Därmed faller, precis som utredningen konstaterar, alternativet att göra programbolagens verksamhet till en del av statsbudgeten med årliga politiska prioriteringar.”

Det som nu skickas ut på remiss handlar bland annat om public service-uppdragets utformning, tillgängliggörande av utbudet, mångfald i programproduktionen och satsningar på digitalradio.

Planen är att de behandlade förslagen ska lämnas till riksdagen till våren för att sedan börja gälla från och med nästa årsskifte.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.