Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Protester mot The Sun efter Brexit

Publicerad: 27 juni 2016, 06:42

Press Gazette har granskat förstasidorna på ett antal brittiska tidningar under månaden innan EU-valet och funnit att flera titlar i mycket hög utsträckning haft EU-negativa vinklar.

Omkring 400 demonstranter samlades utanför News UK:s huvudkontor i London efter att det stod klart att England röstat ja till att lämna EU.


Ämnen i artikeln:

BrexitThe Sun

Bland annat protesterade demonstranterna mot den ”anti-immigrations” ton som varit i The Sun och Sunday Times en period före folkomröstningen i torsdags.

Den brittiska pressen har inte sällan haft en pro-brexit inställning visar en sammanställning Press Gazette gjort.

Den tidning som tydligast gjort det är Daily Express där 26 av de senaste 28 förstasidorna innan omröstningen hade en positiv rapportering för de som önskade att Storbritanninen lämnar EU. Daily Mail hade 19 sådana förstasidor, Daily Telegraph 16 och The Sun 15. Tillsammans nådde dessa titlar omkring 28 miljoner läsare senaste månaden.

Även om flera stora tidningar i hög utsträckning valt EU-negativa vinklar finns det även de som varit neutrala (tidningen i) och även i viss utsträckning valt EU-positiva vinklar, till exempel Daily Mirror och The Times.

Ämnen i artikeln:

BrexitThe Sun

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.