Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Protest mot israeliska medierestriktioner i södra Libanon

Publicerad: 10 Augusti 2006, 07:06

IFJ, det internationella journalistförbundet kräver att Israel tar bort de nyligen införda reserestriktionerna för journalister i södra Libanon, så att alla som arbetar med medier ska kunna röra sig fritt i krigsområdet.


Den israeliska försvarsmakten har från och med klockan 22 den 7 augusti infört begränsningar för färd med alla former av fordon söder om Litanifloden. Befolkningen i södra Libanon har informerats med flygblad och via medierna.
I meddelandet från försvarsmakten till pressen betonas att restriktionerna gäller journalister också, att försvarsmakten inte kan garantera säkerheten och att man rör sig på egen risk.
I sin protest säger IFJ att organisationen inte går med på att någon sida driver ett hemligt krig utan insyn i operationerna.
Israeliska journalistförbundet har tidigare under kriget hamnat på kollisionskurs med IFJ, när organisationen krävt att försvarsmakten ska utreda attacker mot journalister.
Pressfrihetsorganisationen IPI har också protesterat mot attackerna riktade mot medierna i konfliktområdet, bland annat Israels bombning av kommunikationsmaster.
Anders  Ahlberg

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.