Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Promedias vd: Gemensamt beslut att jag slutar

Publicerad: 1 April 2010, 04:32

Johan Färnstrand förnekar att han fått sparken som vd för Promedia: Jag och Tomas Brunegård har fört en dialog och enats om att det bästa är att någon annan tar vid som vd.


Ämnen i artikeln:

Promedia

Orsaken är, enligt Johan Färnstrand, att förutsättningarna för hans arbete har förändrats radikalt sedan han tillträdde i augusti 2008.

På grund av långkonjunkturen har Johan Färnstrand fått ägna sig åt annat än att bygga upp nya affärsområden och skapa nya intäkter, vilket var huvuduppdraget när han kom till Promedia.

Men nu är vi igenom det värsta. Vi visar bra resultat sedan början av det här året, säger Johan Färnstrand.

Han efterlyser en snabbare innovationstakt inom morgonpressen.

Det går inte att bara skruva upp försäljningen, tidningarna måste bli bättre på att interagera med sina läsare och kunder.

Vad tänker du på konkret?

Vi kanske inte längre kan räkna med att människor vill betala för ett 12 månaders abonnemang. Vi behöver tänka nytt på många områden för att få en mer effektiv finansiering av verksamheten.

Johan Färnstrand angår omedelbart som vd, men står till Stampens förfogande tills vidare. Boine Gepertz, vd för Mediabolaget Västkusten, går in som tf vd. Rekryteringsprocessen efter en ny vd för Promedia inleds inom kort.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Promedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.