Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Promedia säljer fastigheter för 365 miljoner

Publicerad: 22 Augusti 2008, 07:52

Fastighetsbolaget Kungsleden köper Promedias fastigheter. Det innebär ett kapitaltillskott på 365 miljoner för bolaget. VLT AB:s vd Johan Färnstrand är nöjd med affären. Pengarna gör mer nytta när de inte är bundna i fastigheter, menar han.


Från och med första oktober är Promedia inte längre någon stor fastighetsägare. Fastighetsbolaget Kungsleden övertar då åtta kontors- och tryckerifastigheter på sammanlagt 52 000 kvadratmeter. Största enskilda hyresgäst blir V-tab.  I affären ingår bland annat NA-borgen i Örebro och VLT:s modernistiska glashus mitt i Västerås.

– I första hand är vi ett medieföretag, inte duktiga fastighetsförvaltare. Det finns det andra som är, säger VLT AB:s vd Johan Färnstrand.

För VLT-koncernens del innebär affären ett tillskott på drygt 150 miljoner. Pengar som inte är öronmärkta på något sätt enligt Johan Färnstrand.

– Inte i nuläget.   Det är dock bra att ha likvida medel inför den konjunktur avmattning som vi står inför menar han.

Men försäljningen är ett strategiskt beslut som skulle ha genomförts oavsett konjunkturläge.  – Pengarna gör mer nytta i vår egen verksamhet.

Att det kommer att bli dyrare på sikt att vara hyresgäst tror han inte.

– Ägarskapet innebär också underhåll.  Några uppsägningar inom VLT AB på grund av affären tror han inte det blir eftersom man i huvudsak köpte underhållstjänster från utomstående företag.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.