Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Promedia förhandlar om 89 tjänster bort

Publicerad: 9 April 2008, 06:50

Promediakoncernen inom Stampensfären presenterade idag för personalen på koncernföretagen de nerdragningar man räknar med behövs för att höja vinsten med 100 miljoner. Sammantaget handlar det om 89 tjänster.


Promedia med 14 tidningar inklusive och runt de två stora Nerikes Allehanda och Vestmanlands Läns Tidning ska förbättra sitt resultat med 100 miljoner. Tidigare är det sagt att 60 miljoner ska nås via sänkta kostnader och 40 miljoner genom nya intäkter. Ledningen har tidigare räknat med att omkring 100 tjänster ska beröras.

Idag blev nerskärningarna konkreta, när koncernledningen presenterade underlaget för kommande MBL-förhandlingar. 89 tjänster ska bort, 40 redaktionella, 27 kundtjänst, telefoni, it och administration, samt 22 inom annonsavdelningarna.

Koncernledningens förslag innebär att annonser i huvudsak ska produceras i Västerås, att personal och ekonomisk administration också sköts i Västerås och att Örebro får privatmarknad, kundtjänst och växel. Hos NA Media ska också utvecklingen för hela koncernen drivas.

En redaktion för gemensamt material byggs upp på VLT och NA. Respektive redaktionsledning räknar med att 7 tjänster försvinner på VLT och 8 på NA.

Norrtelje Tidning kommer enligt förslaget att förlora 19 av de 89 tjänsterna. Framför allt är det annonsproduktion och kundtjänst som försvinner.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.