Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Programdirektör lämnar SVT

Publicerad: 28 November 2014, 10:05

Martin Österdahl lämnar uppdraget som programdirektör för allmän-tv och sport på SVT.


Ämnen i artikeln:

SVT

Han slutar på SVT vid årsskiftet.

Mitt fokus som programdirektör har varit att stärka genomslaget för public service i Sverige. Programdirektörsjobbet var en naturlig förlängning på mina fem år som programbeställare. Jag är stolt över hur vi tillsammans utvecklat utbudet på SVT de senaste åren. Efter totalt tio år på företaget vill jag nu gå vidare. Jag är tacksam för alla mina upplevelser på SVT, säger Martin Österdahl i en kommentar.

Martin Österdahl har i hög grad bidragit till att SVT1 återtog positionen som Sveriges mest uppskattade tv-kanal, anser SVT:s vd Eva Hamilton:

Han har under sina år i SVT:s programledning utvecklat utbudet och initierat succéer som Mästarnas Mästare, Allt för Sverige och Moraeus. Tack vare Martins vinnarskalle har SVT även framtidssäkrat SVT:s position inom sport genom förvärv av ett flertal viktiga sporträttigheter till bland annat Vinterstudion. Och det var Martin som ledde projektet då SVT vann Eurovision. I samarbete med Malmö blev detta en succé – inom fastställda ekonomiska ramar!

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.