Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Prisade för unik webbradiosändning

Publicerad: 26 April 2013, 09:07

Murvelpriset i Örebro går i år till Martin Dyfverman och Matias Holm för en direktsändning av en teaterpremiär.


Martin Dyfverman och Matias Holm, Sveriges Radio P4 Örebro, får priset för en webbradiosändning de gjorde från länsteatern i Örebros premiär av teaterföreställningen ”Amadeus” i november 2012. Lyssnaren fick följa med och uppleva premiären både bakom och framför scenen.

Juryns motivering: ”För en nyskapande, modig och humoristisk skildring från en plats dit vi annars inte har tillträde. Med stor yrkesskicklighet tar de med premiärnerverna in i våra vardagsrum.

Här går det att lyssna på det vinnande bidraget.

Murvelpriset

Priset delas ut varje år av Örebro läns journalistdistrikt till ett journalistiskt jobb som sänts eller publicerats i länet under föregående år. Åtta jobb anmäldes priset och av dem nominerade juryn tre. Övriga två bidrag var Marina T Nilsson och Jonas Erikssons reportage om polisen som tog semester och Lotta Thorsén och Kicki Nilssons reportage om Emma som kämpade mot cancer. Bägge publicerade i NA under 2012.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.