Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Prisad reporter med svartskalleperspektiv

Publicerad: 22 Oktober 2003, 12:56

Lawen Mohtadi, 24, vill göra integrationsfrågorna mer synliga. I tisdags fick hon pris som Årets medierookie av Sveriges Tidskrifter.


Hon är frilansjournalist och redaktör för integrationstidskriften Mana.
– Mana har ett svartskalleperspektiv på tillvaron, säger Lawen Mohtadi. Vi har en vänsterinriktad syn på såväl antirasism som kvinnofrågor.
Mana kommer ut med sex nummer per år och har en upplaga på cirka 2 500 exemplar. Tidskriften finns också på nätet (www.uppmana.nu).
Mana startades 1998 och vände sig till en början till unga iranier uppvuxna i Sverige. I dag är målgruppen bredare. Vi riktar oss till alla som är intresserade av antirasism och samhällsfrågor, säger Lawen Mohtadi, som är en av sex redaktionsmedlemmar.
Hon har själv kurdisk bakgrund och kom till Uppsala som fyraåring. Hon har gått journalistlinjen på Skurups folkhögskola. Hon har bland annat frilansat för Expressens kultursida, Arena och Bang. För tillfället är Lawen Mohtadi projektanställd reporter på Folkradion.
Vad ska du göra med prissumman på 25 000 kronor?
– Resa runt och jobba lite. Förhoppningsvis till Argentina.
Juryns motivering till priset: ”Den här journalisten kommer att bli en viktig röst. Med en välvässad penna skriver vederbörande utan sentimentalitet om ett Sverige vi kanske inte vill se. Dessutom hanteras såväl litteraturkritik som samhällsreportage med lätthet. Årets medierookie är en journalist ut i fingerspetsarna.”
YLVA CARLSSON

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.