Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Prisad grävreporter till SVT

Publicerad: 9 Maj 2016, 07:54

Bo-Göran Bodin lämnar Sveriges Radio för SVT, där han efter sommaren börjar arbeta på nyheterna och Uppdrag granskning.


Ämnen i artikeln:

SVTSR

Den här nyskapade tjänsten är en oemotståndlig chans att få jobba med undersökande projekt både i Uppdrag granskning och nyheterna. Ämnet och tajmingen styr var vi kommer att publicera. Ekot har varit en fantastisk arbetsplats för mig, men det här var alldeles för spännande för att jag inte skulle hoppa på det, säger Bo-Göran Bodin, som är femfaldig vinnare av Guldspaden och därutöver kammat hem flera internationella priser för sin journalistik.

Genom åren har Bo-Göran Bodin bland annat granskat svensk terroristjakt, polisbrutalitet, olagliga polisregister och internationella mutaffärer. 2012 tilldelades han och kollegan Daniel Öhman Stora journalistpriset för sitt avslöjande om Saudiaffären.

Bo-Göran är en av Sveriges absolut skickligaste och mest meriterade undersökande reportrar. Vi är övertygade om att detta nya samarbete mellan SVT Nyheter och Uppdrag granskning kommer att skärpa vår journalistisk ytterligare, säger SVT:s divisionschef Anne Lagercrantz i en kommentar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTSR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.