tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Prisad ekonomijournalist till Metro

Publicerad: 5 september 2017, 06:38

Metros chefredaktör Staffan Erfors och Jacob Bursell. Foto; Dzenita Mesic

Den Guldspade-prisade ekonomijournalisten Jacob Bursell tar plats i Metros spalter.

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetStaffan Erfors

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Jacob Bursell har en mångårig bakgrund som ekonomijournalist, bland annat på Svenska Dagbladet. År 2010 prisades han och dåvarande SvD-kollegan Carolina Neurath med en Guldspade för sin granskning av revisionsbranschen.

Förra året gav han också ut sin första bok; Risk (Natur & Kultur, 2016) om hur datorerna förändrade finansbranschen. Och nu kan han lägga till kolumnist hos Metro på sitt cv. Temat för hans kolumner kommer att vara ekonomi:

”Det blir allt från privatekonomi till betraktelser av världsekonomin, entreprenörskap och företagande och kanske lite gnäll på våra politiker,” säger Jacob Bursell i ett pressmeddelande.

Staffan Erfors, Metros chefredaktör, välkomnar värvningen:

”Jacob Bursell är en rutinerad ekonomijournalist med både bredd och spetskompetens. Det känns väldigt roligt att få honom till mediehuset Metro och hans kolumner på tisdagar ser jag bara som början på hans engagemang hos oss”, säger Staffan Erfors, chefredaktör Metro.

Parallellt med sina andra uppdrag driver Jacob Bursell ekonomipodcasten Kapitalet (tidigare Fondpodden) samt integrationsprojektet ”Make it in Sweden” som är en poddradio på arabiska som introducerar blivande svenskar till livet i Sverige.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev