Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Presstödsnämnden utreder innovationsstöd för dagspressen

Publicerad: 6 Februari 2015, 07:02

Igår fick Presstödsnämnden i uppdrag av regeringen att ta fram ett förslag till ett nytt innovationsstöd för dagspressen.


Ämnen i artikeln:

Presstödsnämnden

Det nya stödet ska kunna sökas för nya projekt, och regeringen nämner särskilt ”tidningarnas digitala affärsmodeller”, ”redaktionell innehållsutveckling i digitala kanaler” och ”förbättringar när det gäller digital publicering för att t.ex. öka spridningen av elektroniska tidningar”.

Stödet ska kunna sökas av en eller flera tidningar tillsammans.

”Dagspressen i hela landet är avgörande för att vi ska kunna ha en levande demokrati. Det är särskilt viktigt att kunna utveckla den redaktionella verksamheten så att journalistiken även kan fortsätta att vara stark i en digital verklighet”, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke i ett pressmeddelande.

Det blir inga nya pengar, utan det handlar om de cirka 35 miljoner av presstödet som inte utnyttjas idag, bland annat på grund av sjunkande upplagor.

Uppdraget ska redovisas senast 15 maj.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Presstödsnämnden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.