Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Pressetisk grupp med sikte på bredare nämnd

Publicerad: 26 November 2010, 12:41

Det ultimata vore om tv, webb, print och radio kunde bedömas på samma grunder, säger Eskilstuna-Kurirens chefredaktör PeO Wärring. Han ingår i en pressetisk arbetsgrupp som ska jobba med en eventuell utvidgning av det pressetiska systemet.


Exakt vad den nytillsatta gruppen ska göra är ännu inte klart.

   Det får tiden utvisa. Men en naturlig del är ju att fundera på hur det pressetiska systemet ska se ut i framtiden, säger PeO Wärring.

   Mediesituationen ser ju helt annorlunda ut nu jämfört med när det infördes.

En gemensam bedömningsgrund av de etiska frågorna står högt på gruppens dagordning. Men sedan gäller det att få med sig andra också:

   Vi kommer säkert att bli överens i gruppen. Men vi äger ju inte frågan precis. Bland annat berörs ju radio- och tv-lagen. Men förhoppningsvis kan vi lyfta fram frågan.

När kommer det att synas något konkret från gruppen?

   Jag vet inte. Men det är ju ingen evighetsgrej. Förhoppningsvis kommer det något under 2011.

I gruppen, som ännu inte haft sitt första möte, ingår också: Gefle Dagblads chefredaktör Christina Delby Vad-Schütt, Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström, Aftonbladets chefredaktör Jan Helin, Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, GP:s chefredaktör Jonathan Falck, Folkets chefredaktör Katrin Säfström, Norrans chefredaktör Anette Novak samt TU:s vd Anna Serner.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.