Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Pressens Hus blir AFA:s

Publicerad: 14 Maj 2004, 11:32

AFA Trygghetsförsäkring AB har i dag köpt Tidningsutgivarnas kontorsfastighet vid Kungsholms Torg i Stockholm för 202 miljoner kronor.


Utgivarnas bolag TU Service AB har tecknat ett åttaårigt hyresavtal med AFA till marknadsmässig hyra för dagens lokaler. Kontraktet medger uthyrning i andra hand. Avsikten är att utnyttja ytorna bättre, bland annat genom en eventuell ombyggnad av styrelse- och representationsutrymmena på sjunde våningen.
I avtalet ingår även att Tidningsutgivarna lämnar en treårig garanti till AFA på maximalt 5, 5 miljoner kronor för hyresbortfall vid eventuella vakanser.
Försäljningen togs upp vid föreningens årsmöte tidigare i veckan. Ordförande Bengt Braun sammanfattade då effekten av affären med att hyrorna för TU Service blir dyrare än tidigare men avkastningen på det totala kapitalet ändå högre för föreningen.
– Vi är nöjda med affären, säger vd Barbro Fischerström. Vi har bestämt oss för att fokusera på de viktigaste frågorna och dit hör inte fastighetsförvaltning. På sikt vill vi också se till att skapa mer ändamålsenliga lokaler.
AFA administrerar olika avtalsförsäkringar för arbetsmarknadens parter och ägs av LO, Svenskt Näringsliv och PTK.
AFA äger ett 40-tal fastigheter, de flesta i centrala Stockholm. Sex av dem ligger på Kungsholmen i närheten av Kungsholms Torg. AFA äger också kontorsfastigheten på den tomt i Klara där Aftonbladet tidigare huserade.
TORBJÖRN von KROGH

Torbjörn von Krogh

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.