Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Premiär med longread för Hallpressen

Publicerad: 14 Januari 2016, 09:28

#falletBobby som Hallpressen publicerar i dag, på tioårsdagen av tioårige Bobbys död, är koncernen första egenproducerade longread.


Ämnen i artikeln:

Hallpressen

För tio år sedan hittades tioårige Bobby död i Lovsjön utanför Jönköping. Hans mamma och styvpappa hade sänkt liket där efter att först ha plågat livet ur den handikappade pojken.

Förundersökningen bestod av nästan 2 000 sidor ren och skär ondska enligt Hallpressens reporter Fredrik Stork som är en av de tre reportrar som tagit fram materialet som ligger till grund för Hallpressens första longread, #falletBobby. Arbetet med det har pågått sedan i somras.

Vi har hållit på under lång tid, vi har ju inte behövt panikjobba. Det har varit lyxigt och rejäl frihet, säger reportern Ing-Marie Jonsson, till Jönköpings-Posten.

I #falletBobby får tittarna/läsarna se polisens vallningsfilmer vilket ger en ny dimension till tragedin.

Det är nog det som är det värsta i historien, att det var ett oskyldigt barn som inte kunde prata och som inte hade någon att vända sig till när det blev misshandlat. Någonstans är det svårt att beskriva den här tortyren med ord, säger Fredrik Stork till JP.se.

Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.