Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Premiär i kväll för Malmfältens egen tv-kanal

Publicerad: 4 September 2014, 07:40

I eftermiddag invigs 24 Norrbotten som sänder i Kiruna och Gällivare. Innehållet i den nya kanalen kommer att bli jäkligt matigt enligt, ansvarig utgivare Mats Ehnbom.


Sammanlagt åtta journalister ska fylla kanalen med innehåll. Två nyanställda videoreportrar samt NSD:s och Norrbottens-Kurirens sex lokalredaktörer i Kiruna och Gällivare att leverera innehåll.

I dag är det också premiär för Norrbottens Medias gratistidning Nya Kirunabladet. Vilket tillsammans med bland annat en satsning på digitala skyltar gör att bolaget har en dominerande ställning på marknaden, menar Mats Ehnbom.

Malmfälten står inför en intensiv period, både nyhets- och annonsmässigt.

För även om järnmalmspriset just nu är på väg ner råder det ändå Klondykefeber i regionen menar han. Det då både Kiruna och Malmbergen måste flytta för att säkra den framtida gruvbrytningen.

För Kirunas del ska den nya stadskärnan vara klar om fem år enligt planerna. Hela flytten omfattar 3 000 bostäder, flera stora hotell, sjukhuset, skolor, bibliotek och butikskomplex. Till sommaren inleds de första byggena.

Norrbottens Media invigde sitt mediehus i Kiruna i början av sommaren

Då får ni inviga ett nytt mediehus igen då om ett par år?

Det stämmer, det måste vi göra, säger Mats Ehnbom.

Kirunas nya mediehus invigs idag

24Norrbotten startar tv-kanal i malmfälten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.