Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Premiär i dag för SVT:s nyheter på lätt svenska

Publicerad: 1 april 2016, 05:53

Under seneftermiddagen drar SVT:s nyhetsprogram på lätt svenska igång.


Medievärlden har tidigare rapporterat att SVT:s satsning på ett nyhetsprogram med ett enklare språk drar igång i april.

Nyhetssändningarna kommer att innehålla inrikes- och utrikesnyheter samt nyheter om ekonomi och politik. I nyhetsvärderingen och presentationen läggs stor vikt vid att hela tittargruppen ska förstå inte minst nyanlända. Anna Oldsotter Arnmar är programledare för programmet som drar igång i dag:

”Det kommer att vara nyheter och tanken är att man ska få i sig det man behöver när man bor i Sverige”, säger Anna Olsdotter Arnmar till SVT:s interntidning Vipåtv och fortsätter:

”Men vi kommer kanske inte göra precis samma nyhetsvärdering som i de större sändningarna utan målgruppsanpassa innehållet lite grann. Till exempel måste vi kanske lägga mer tid på att förklara de olika politiska partierna; var de står politiskt. Det går inte att bara slentrianmässigt säga ‘Moderaterna’.”

Programmet sänds dagligen vid 17.15 i TV2. På SVT Play finns också möjlighet att se nyhetssändningarna med engelsk och arabisk text. Satsningen är ett försök att öka tillgängligheten mot publiken.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.