Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Premiär för MTG:s pratradiokanal

Publicerad: 21 Mars 2011, 12:55

Den 4 april är det premiär för MTG:s pratkanal Radio 1. Kanalens program kommer att ledas av kända profiler och till största del utgöras av aktualitets- och debattprogram.


I länder som USA och Storbritannien har det länge funnits kommersiella radiokanaler som fokuserat på diskussions- och debattprogram. I Sverige har de kommersiella kanalerna uteslutande spelat musik av olika sort. Fram tills nu. Om två veckor är det premiär för MTG:s kanal Radio 1 som riktar sig till människor mellan 15 och 49 år och som kommer att bestå av debatt,- nyhets-, och diskussionsprogram.

Men Radio 1 kommer inte att låta som en variant av Sveriges Radios P1 säger MTG Sveriges informationschef Per Lorentz.

Skillnaden mellan oss och public service är vi inte är bundna av något opartiskhetskrav. Våra diskussionsprogram kommer att låta annorlunda eftersom våra radiopratare är tillåtna att ha egna, starka åsikter. Därmed inte sagt att detkommer att bli någon slags politisk radio.

Hur kommer tablå-upplägget att se ut?

Mellan sex och nio på morgonen kommer vi att ha ett block med nyheter, sport och väder som går i tjugo minuter långa slingor. Mellan ungefär nio på morgonen och tre på eftermiddagar kör vi diskussions- och debattprogram och längre aktualitetsprogram. Vissa återkommer varje dag och andra kanske en gång i veckan.

Under den sena eftermiddagen kör vi ett nyhets- och sportblock och under sena kvällen kommer vi att köra vissa program i repris.

I förra veckan kom nyheten att Robert Aschberg kommer att leda det dagliga diskussionsprogrammet Aschberg i Radio 1. Programmet beskrivs som ett Ring P1 på syra.

Det blir förhoppningsvis både högt och lågt. Vi har ju inga som helst  krav på objektivitet så det kan bli tal om kampanjer för eller emot det  ena eller det andra, sa Robert Aschberg till Dagensmedia.se.

Enligt Per Lorentz kommer fler programledare att presenteras inom kort.

Radio 1 kommer att ersätta Star FM på frekvensen 101,9 mhz

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.