Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Premiär 13 januari för ETC dagstidning

Publicerad: 5 September 2013, 04:54

Sex redaktioner ska dela på ansvaret att göra ETC nya dagstidning. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

ETC

4,9 miljoner kronor från läsarna är en grundplåt till den dagstidning som ETC ska ge ut. Men det räcker inte. 1,1 miljoner kronor till måste lånas upp. Och 2 000 nya prenumeranter måste till för att säkra presstödet.

Första numret kommer den 13 januari. Sex redaktioner runt om i landet ska stå för produktionen. Varje redaktion ska göra sin tidning en dag i veckan. Läsarna kan välja att följa en, några, eller alla. I dag finns ETC i Stockholm, Malmö, Göteborg och Örebro.

Nu startar vi något helt nytt. Det är vår största satsning någonsin. Alla vi som kallar oss vänster har en unik möjlighet att tillsammans påverka mediesituationen. Vi bygger en socialistisk motsvarighet till borgerlighetens megafoner, säger ETC:s grundare Johan Ehrenberg i ett pressmeddelande.

Det kommer att kosta 2 580 kronor per år att prenumerera på ETC varje dag. Det ska vara möjligt att läsa Målet är att varje tidning ska ha 5 000 prenumeranter.

I november släpper ETC sin nya sajt som kommer att kräva inlogg.

Ämnen i artikeln:

ETC

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.