Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

PP Pension kom tvåa i pensionstävling

Publicerad: 15 December 2010, 08:18

PP Pension vann andra pris i tävlingen European Pensions Fund Awards för sin ITP1-lösning. Vann gjorde det danska pensionsbolaget Industriens Pension.


Tävlingen anordnas av branschorgnisationen IPE – International Pensions Europe och går ut på att olika europeiska pensionslösningar inom olika områden bedöms och utvärderas.

PP Pension vann andra pris i kategorin DB/DC Structuring /Strategies för ITP1-lösningen som gäller för alla journalister födda 1979 eller senare. Till skillnad från ITP2, som är ett förmånssystem där du får en viss procent av din lön när du går i pension, innebär ITP1 att arbetsgivaren betalar ut pengar till den anställde. Pengar som personen i fråga själv får placera.

Det känns jättebra. Vi uppfattar ITP1 som en väldigt viktig förändring. De som förhandlat fram kollektivavtalen inom mediabranschen har lagt ner otroligt mycket möda på att skapa ett robust system med bra förval även för dem som inte gör något eget val, säger Viveka Ekberg, vd på PP Pension.

Varför tror du det gick så bra för er i tävlingen?

Lösningen innehåller väldigt många bra saker. Det är en stabil konstruktion och vi har jobbat mycket med att informera om den. Vi har tagit det bästa ur olika system helt enkelt.

Fick ni något pris?

Nej, och äran gick till ju till vinnarna Industriens Pension. Men det är ändå ett fint kvitto på att vi lyckats.

ITP1-lösniningen är specifikt konstruerat för kollektivavtalsområdet inom mediebranschen.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.