Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Popmani låter popkulturen ta plats

Publicerad: 8 Februari 2011, 10:37

I mars släpps första numret av Popmani. Månadsmagasinet beskrivs som Sveriges enda och djupgående popkulturmagasin och kommer att finnas på läsplattor och nätet.


Ämnen i artikeln:

Cissi Wallin

Vi tröttnade på att inte få rapportera på riktigt om populärkultur så vi bestämde oss för att göra den tidning vi alltid själva velat läsa, säger Cissi Wallin, krönikör, debattör och tidigare programledare för olika P3 program.

Cissi Wallin är chefredaktör för tidningen tillsammans med Bella Hansson, tidigare programledare för P3 Fredag och musikjournalist för Gaffa.

Varje nummer kretsar kring fem kategorier: musik, film/tv, webb, läsvärt och mode. I första numret kan man bland annat läsa om tjejbandet”  Those Dancing Days som tröttnade på att vara just ett tjejband.

Reportaget handlar mycket om jämställdheten inom musikbranschen. Ämnena behöver inte vara aktuella just nu, vi vill snarare gå bakom olika fenomen och undersöka dem på ett nytt sätt, säger Cissi Wallin.

Popmani har hämtat mycket inspiration från reportagemagasinet Filter där merparten av innehållet utgörs av långa och berättande reportage. Tidningens skribenter ges därför mycket utrymme att berätta historier på sitt eget sätt.

Det är det som är bra med att komma ut på läsplattor. Vi kommer att bolla idéer med våra skribenter. Men annars är de fria att berätta sina historier till slutet. V i kommer inte att vara särskilt hårda när det gäller texternas längd.

Magasinet kommer som sagt att komma ut en gång i månaden men webben kommer att uppdateras varje dag. Nio bloggare kommer att skriva om senaste nytt inom den popkulturella sfären och det kommer att finnas webb tv-klipp med intervjuer.

Har ni webben som ett komplement till läsplattan eftersom den inte är så utbredd ännu?

Ja, men samtidigt breder läsplattorna ut sig snabbt. Det är som med Iphone. Först var det få som hade dem men nu har till och med min mamma skaffat en, säger Cissi Wallin.

Har det gått lätt att sälja annonser?

Ja, för läsplattan har det faktiskt gjort det. Annonsörerna har fattat att detta är framtiden och vill satsa på det.

Popmani kommer att säljas via appen Qiozk och på popmani.se

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Cissi Wallin

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.