Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Pontus Carlgren lämnar Sportbladet – ska utveckla Aftonbladets betalda journalistik

Publicerad: 24 juni 2019, 12:30

Pontus Carlgren, ny redaktionellt utvecklingschef Plus. Foto: Björn Lindahl.

Aftonbladet fortsätter att satsa på plus-tjänsten. Sportbladets chef Pontus Carlgren blir nu redaktionell utvecklingschef för Aftonbladet Plus.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Efter fem år som chef på Sportbladet har Pontus Carlgren utsetts till redaktionell utvecklingschef på Aftonbladet Plus. Där ska han jobba med att utveckla Aftonbladets betalda journalistik, uppger tidningen i ett pressmeddelande.

”Pontus har en stark känsla för hur man gör en läsvärd produkt, och han har i sitt arbete med Sportbladet gjort ett redan starkt varumärke ännu starkare i samtliga kanaler. Han brinner för att bygga relationer till läsarna och att presentera ett tydligt digitalt erbjudande som får användarna att komma tillbaka. Därför är jag glad att han nu att tackat ja till att utveckla Plus-journalistiken i hela Aftonbladet”, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson i ett uttalande.

Aftonbladet uppdaterade sin Plus-tjänst tidigare i år, och tillsättningen av Pontus Carlgren beskriver tidningen som ytterligare ett steg i utvecklingen av tjänsten.

”Åren på Sportbladet har varit helt fantastiska, men det är dags att gå vidare. Detta är ett brett uppdrag, ett helhetstänk, och jag ser fram emot att jobba med det betalda utbudet på Aftonbladet. Det är ett av två intäktsben för att garantera Aftonbladets oberoende journalistik i framtiden”, säger Pontus Carlgren.

Pontus Carlgren ersätts tillfälligt av biträdande sportchef Magnus Herbertsson medan jakt på en permanent ersättare pågår.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.