Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Politiker går emot FRA-chefens utspel

Publicerad: 10 November 2008, 05:59

FRA-chefen Ingvar Åkessons utspel i går om att signalspaning i brådskande fall ska kunna godkännas i efterhand får i morgonens Ekosändning kritik av både socialdemokraten Thomas Bodström och centerpartisten Fredrick Federley.


Enligt den nya FRA-lagen,  som börjar gälla vid årsskiftet. ger tillstånd till signalspaning endast om en domstolsliknande nämnd godkänner den.

Men i går sade FRA-chefen Ingvar Åkesson att när det är fara i dröjsmål så brukar man i sådana här sammanhang tillåta signalspaning om den inom viss kortare tid godkänns i efterhand.

FRA-chefen  ser det också som möjligt  att den domstolsliknande nämnden på förhand  och utan att alla detaljer är klara ger tillstånd till signalspaning.

Thomas Bodström, ordförande i riksdagens justitieutskott, dömer ut Åkessons utspel och menar att det här är ytterligare ett bevis på att lagen kommit till utan en grundlig utredning.

Fredrick Federley sgäer att hela debatten har handlat om att man inte ska kunna göra på det sätt som Ingvar Åkesson säger.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.