Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Politiker anmäler radiostations aprilskämt

Publicerad: 4 april 2019, 04:37

Pia Adelsteen polisanmäler aprilskämt. Foto: Sten Broogard.

Den danska politikern Pia Adelsteen blev lurad av en person som utgav sig för att vara polis att hennes resturang blivit kvaddad av en lastbil och en person dött i olyckan. Nu polisanmäler hon radiokanalen som stod bakom aprilskämtet.


Den första april fick den danska politiker Pia Adelsteen, som tillhör Dansk Folkeparti, ett samtal. En polis uppgav för henne att en lastbil kört in i hennes krog och att en person dött i händelsen. Men det var inte en polis och någon olycka hade inte skett, rapporterar TT.

Det var ett aprilskämt från den danska radiostationen Radio24syv. Nu polisanmäler politikern kanalen för att de utgett sig för att vara poliser.

– De senaste två dagarna har jag varit vansinnigt skakad, det måste jag säga. Det flyger många saker genom huvudet på en när man blir uppringd av vad man tror är polisen och får veta att det skett ett dödsfall, säger DF-politikern till DR, skriver TT.

Kanalen medger att de gjort fel och de ska ha bett om ursäkt till Pia Adelsteen, skriver TT.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News