Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Politikens Lokalaviser tar över tidning i Blekinge

Publicerad: 13 Augusti 2008, 10:55

Danska Politikens Lokalaviser fortsätter att växa i Sverige. Nu köper man Commersen, Blekinges största gratistidning. - Det känns tryggt med en stark koncern i ryggen, säger Anneli Enckell, som tillsammans med sin man Peter grundade tidningen 1985.


Politikens Lokalaviser äger 35 lokala gratistidningar i Sverige, framför allt i Skåne och Småland. Under flera år har man uppvaktat Commersen.

– Vi hittade en lösning som kändes bra för oss. Vi kommer att fortsätta jobba kvar och hoppas kunna nyanställa, säger Anneli Enckell.

I dag kommer Commersen ut med cirka 20 nummer per år och delas ut i hela Blekinge. Bolaget har tio anställda. De flesta på huvudkontoret i Karlshamn, men ett par medarbetare finns också i Karlskrona och Ronneby.

Med Politikens Lokalaviser som nya ägare öppnas möjligheterna till samarbete med andra tidningar inom koncernen, säger Anneli Enckell. Ökad utgivning är också något som Commersen hoppas på.
Bolaget redovisade i fjol en omsättning på 12 miljoner kronor och en vinst på ett par hundra tusen.

Den tuffaste konkurrensen om annonspengarna finns i Karlskrona med två prenumererade dagstidningar (BLT och Sydöstran) samt tre gratistidningar: Commersen, Frotté och Mitt Karlskrona.

I en intervju i Medievärlden nr 3/08 uppgav Politikens Lokalavisers vd Jan Halling att målet är att öka omsättningen i Sverige med 30 miljoner kronor i år. I fjol låg omsättningen på drygt 100 miljoner kronor. Den danska verksamheten omsatte över 400 miljoner svenska kronor.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.