Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Politiken i blåsväder, publicerar omstridd bok

Publicerad: 16 September 2009, 01:41

Det danska försvaret hann inte stoppa boken Jæger - i krig med eliten, som i dag distribueras med Politiken. Militären är rädd att boken avslöjar för mycket om dansk krigföring i Afghanistan, skriver TT.


I morgon torsdag är en rättslig förhandling inplanerad i Köpenhamn. Där hade det danska försvaret hoppats  stoppa boken, men Politiken föregrep  genom att trycka den före detta jägarsoldaten Thomas Rathsacks bok som bilaga till dagens tidning. Det meddelades på tidningens sajt igårkväll.

– Nu står principer på spel, det har att göra med informationsfrihet och yttrandefrihet. Därför trycker vi den, sade Politikens chefredaktör Tøger Seidenfaden till TT.

Inte bara den danska militären utan också förlaget Peoples Press, som tänkte ge ut boken i slutet av månaden, är upprört. Det ser Politikens agerande som ett brott mot upphovsrätten och talar om skadestånd.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.