Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Polisutredningen om attacken mot KK:s chefredaktör återupptas

Publicerad: 22 december 2017, 08:38

Polisen ska fortsätta utreda den händelse i Vingåker då en upprörd läsare slog Katrineholms-Kurirens chefredaktör i bröstet. "Ett glädjande besked", säger Marie Hillblom.


Det var under en läsarträff utanför Katrinehols-Kurirens lokalredaktion i Vingåker för en dryg månad sedan som tidningens chefredaktör Marie Hillblom blev slagen i bröstet av en läsare. Slaget föregicks av anklagelser om att Marie Hillblom skulle ”gå i regeringens ledband” då hon valt att inte publicera mannens främlingsfientliga insändare i tidningen.

Händelsen polisanmäldes kort efter att den inträffat, men förundersökningen lades ned samma dag som anmälan kom in. Marie Hillblom begärde därför en överprövning av beslutet. I går blev hon uppringd av polismästare Johan Levin:

– Han berättade att han fått besked att chefsåklagaren sett att det fanns skäl att återuppta polisutredningen och därför valt att öppna ärendet igen. Det är förstås ett glädjande besked, säger Marie Hillblom.

Vad tänker du om att det krävdes att du skulle begära en överprövning?

– Det tycker jag är beklagligt. Men det är nog ett symptom på att det finns en polisorganisation som inte fungerar, vilket är allvarligt och alarmerande för hela samhället.

För Marie Hillblom är inte det viktiga vilken påföljd mannen eventuellt får utan att det blir en påföljd, säger hon:

– Det handlar inte om att jag önskar den här individen bestraffning, men symbolvärdet i detta är så pass stort att jag tycker det vore en viktig markering, säger Marie Hillblom.

Läs också

KK:s anmälan kan överprövas

Förundersökning om attacken mot KK:s chefredaktör läggs ned

KK:s chefredaktör attackerades av läsare

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev