Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Polisen friad av JK – efterforskade inte källa

Publicerad: 14 Januari 2009, 13:52

En artikel i Västerbottens-Kuriren har lett till JK-anmälningar från polisen i Västerbotten i två omgångar. Nu slår justitiekanslern fast att myndigheten inte med den första anmälan kan anses ha efterforskat källa.


Ämnen i artikeln:

Västerbottens-Kuriren

Det råder kvalificerad sekretess på uppgifter från telefonavlyssning. Sådana får inte polis eller åklagare lämna ut under skydd av meddelarfriheten.

Den 5 december skrev Västerbottens-Kuriren om polisarbetet som ledde fram till att en mordmisstänkt greps. Bland annat använde påolisen teleavlyssning. Därför anmälde polismyndigheten läckan till justitiekanslern, som kom fram till att uppgifterna inte kunde skada utredningen eller det framtida polisarbetet. Därför blir det ingen förundersökning.

Sedan har polismyndigheten anmält sig själv för att få prövat om den första anmälan kan anses vara otillåtet forskande efter källa. Men JK kommer fram till att det inte har varit syftet med den första anmälan. Därför inleder han ingen förundersökning.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Västerbottens-Kuriren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.