Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Polisanmäld imam slår tillbaka: ”GD ljuger”

Publicerad: 4 februari 2019, 09:37

Anders Ingvarsson, chefredaktör på GD. Foto: press

Den polisanmälda imam som anklagas för att ha hotat en reporter på Gefle Dagblad slår tillbaka i en intervju med Arbetarbladet: "Jag vill inte träffa dem, aldrig, för att de ljuger hela tiden."


Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Den imam, som dök upp oannonserad under en intervju med en granskad friskolas huvudman och tvingade en reporter att ta bort bilder från en kamera, slår tillbaka mot anklagelserna. Imamen har polisanmälts av GD och en förundersökning pågår.

Enligt Arbetarbladet säger imamen att Gefle Dagblad bedriver en personlig vendetta mot honom.

”När de träffar mig ljuger de och skriver motsatsen till vad jag säger. Jag vill inte träffa dem, aldrig, för att de ljuger hela tiden. De har problem med mig personligen”, säger han.

Att det skulle handla om att tidningen är ute efter imamen tillbakavisas skarpt av tidningens chefredaktör Anders Ingvarsson.

– Det är givetvis skitprat: Det är ett påstående som helt saknar förankring i verkligheten, säger han till Medievärlden.

Även friskolans huvudman kritiserar GD:s granskning. Enligt Anders Ingvarsson ska huvudmannen ha skickat ett SMS där han anklagar tidningen för att ha betalt ett vittne.

– Om man påstår sådana saker har man väldigt låg trovärdighet även i andra frågor, tycker jag, säger Anders Ingvarsson om anklagelserna.

Dessutom hotar huvudmannen, i strid mot förbudet att eftersöka källor på friskolor, att dra de som pratat med GD inför rätta, skriver Arbetarbladet. Om de tre anställda säger han:

”Om de vågar vill jag gärna träffa dem”.

Huvudmannen uppger också att han vet vem en av de anställda som pratat med GD är.

– Det är beklagligt att han inte accepterar förbudet mot att eftersöka källor, säger Anders Ingvarsson .

Har ni gjort tillräckligt för att skydda era källor om han lyckats ta reda på vem en av dem är?

– Vi skyddar våra källor så gott vi kan. Vi har haft regelbunden kontakt med källorna innan, under och efter publiceringen, säger Anders Ingvarsson.

Läs också

Chefredaktören: Bra att vår granskning väcker känslor – men vad händer nu? (2019-02-04)

GD publicerar hotat reportage (2019-01-29)

GD polisanmäler hot inför publicering (2019-01-28)

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.