Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Polaris Media köper norska Mecom-tidningar

Publicerad: 18 Februari 2009, 08:06

Det nyetablerade mediebolaget Polaris Media i Norge har köpt en tredjedel av Mecoms Edda Media för 675 miljoner norska kronor. Därmed blir Polaris Media Norges tredje största mediekoncern med tonvikt på mellersta Norge.


Ämnen i artikeln:

Norge

Affären innebär att Sunnmörsposten och Romsdals Budstikke träder in i Polaris Media, tillsammans med tryckeri- och distributionsbolag. Polaris Medias ursprungliga bud i fjol låg på 700 miljoner kronor, men på grund den senaste tidens ekonomiska nedgång minskades budet till 559 miljoner. Dessutom övertar Polaris Media en kontant behållning på 116 miljoner. Därmed blev den slutliga köpesumman 675 miljoner kronor.

Med den här affären blir Polaris Media den ledande mediekoncernen i mellersta Norge med en omsättning på ca 1,7 miljarder norska kronor.

Nästa steg för Mecom blir att sälja de resterande två tredjedelarna av Edda Media. En grupp bestående av A-pressen, Opplysningen och Ferd (som ägs av tobaksarvingen Johan H. Andersen) är intresserade av att ta över denna del av Edda Media.
Christer Källström

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Norge

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.