Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

PJ Anders Linder lämnar SvD för Axess

Publicerad: 25 April 2013, 08:13

SvD:s politiske chefredaktör PJ Anders Linder blir vd för Axess Publishing och chefredaktör för Axess Magasin.


PJ Anders Linder har varit SvD:s politiske chefredaktör sedan 2004. Innan dess var han kommunikationsdirektör på Svenskt Näringsliv.

”PJ Anders Linder har från sökprocessens början förra året varit mitt och styrelsens förstahandsval. Utöver sina publicistiska kvaliteter har PJ Anders Linder lång erfarenhet av att vara chef och leda en verksamhet. Vi är mycket glada över att han tackat ja till att bli chefredaktör och VD i Axess Publishing. Han är en bildad, erfaren och kompetent person som kan föra Axess Magasin och Axess TV vidare mot högre höjder. Jag har svårt att tänka mig ett bättre namn än PJ Anders Linder, som är en av de få publicister i detta land som med lätthet rör sig mellan vanligen avgränsade kunskapsområden som samhälle, nya medier, kultur och ekonomi”, säger Kurt Almqvist vd för Johnsonstiftelsen och Axess som nu blir styrelseordförande i Axess, i ett pressmeddelande.

PJ Anders Linder  tillträder sitt nya uppdrag den 15 augusti. Rekryteringen av hans efterträdare på Svenska Dagbladet är inne i slutskedet.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.