Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

PewDiePie-fans hackade Wall Street Journal

Publicerad: 18 december 2018, 06:45

Felix Kjellberg, mer känd som PewDiePie. Foto: Wikimedia

Under natten till tisdag svensk tid hackade fans till den svenska Youtubern Felix Kjellberg, mer känd som PewDiePie, Wall Street Journal sajt och bytte ut en sida mot en fejkad ursäkt riktad till den svenska internetstjärnan. "Wall Street Journal vill be om ursäkt till pewdiepie. På grund av feltolkningar av våra journalister, som blivit sparkade, sponsrar vi pewdiepie för att nå 80 miljoner prenumeranter", stod det på sajten.


Ämnen i artikeln:

PewDiePie

Flera medier rapporterar under tisdagsmorgonen att den ansedda amerikanska finanstidningen Wall Street Journal hackats. Det ska vara supportrar till den svenska Youtube-kändisen PewDiePie som hackat tidningen och bytt ut en sida mot en text som riktar en ursäkt till Felix Kjellberg, som PewDiePie egentligen heter, och som uppger att de journalister som bevakat honom sparkats.

Wall Street Journal har tidigare rapporterat om att Felix Kjellberg spridit anti-semitiska meddelanden i sin webbsändning, något som bland annat kostat honom ett jobb med Disney.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

PewDiePie

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.