Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Petra Quiding tar över P4 Kristianstad

Publicerad: 30 Januari 2019, 13:02

Frilansaren Petra Quiding blir ny kanalchef på P4 Kristianstad, efter att Anna Stenberg blivit områdeschef för SR syd.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Petra Quiding lämnar 20 års tid som frilansare för att bli kanalchef på P4 Kristianstad. Hon ersätter den tidigare kanalchefen Anna Stenberg som blivit Sveriges Radios områdeschef i Syd.

”Jag har arbetat med lokalradio-journalister i Kambodja, Indonesien, Madagaskar och nu senast Myanmar, och alla har samma mål, att nå ut till så många som möjligt med så relevant, aktuell och stundtals underhållande journalistik som möjligt. Det är ju precis det vi vill med P4 också och därför känns den här utnämningen som en logisk följd av vad jag jobbat med i många år, säger Petra Quiding i ett pressmeddelande.

Hon menar att det lokala journalistiken är på stark väg tillbaka.

”Det som kallas hyperlokal journalistik har återerövrat mark internationellt och trenden är stark också i Sverige. Vi har verktyg och plattformar inom P4 som kan komma ännu närmare publiken än tidigare och där tror jag vi kan ligga i framkant. P4 Kristianstad har en stark och oerhört kompetent redaktion och jag tänker mig att de ska få börja med att lära mig hur vår region ser ut, i vilket medieklimat vi finns och var vi kan utvecklas vidare”, säger hon.

Hon tillträder sin nya tjänst den 1 april.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.