Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Per Svensson skrev Årets Notis

Publicerad: 5 Januari 2011, 07:01

Texten "Macho med Morberg" har utsetts till Årets Notis 2010.


Notisen Macho med Morberg publicerades i Sydsvenskan 14 juli.

Juryns motivering: I texten lieras hån och rim i en ljuv kombinationswok, vilket i sin notisiala effektivitet ger läsaren insikt och samtidigt kittlar nyfikenheten. Per Svensson vågar ta ut svängarna och visar att en kulturjournalistisk notis om ny litteratur kan vara så mycket mer än en kallpressad standardintroduktion. Förutom äran består priset av en donation till Reportrar utan gränser på lika många kronor som texten är kort i det här fallet 865 tecken/kronor.

Per Svensson har också fått svara på tre frågor på aretsnotis.se, så här svarar han på frågan: ”Vad kännetecknar en bra notis?”

”Notisen är journalistikens lyrik och handlar om en hög grad av kompression mycket innehåll på lite utrymme. En bra notis ska vara seriös och inte ta slut med en gång utan ge eko i någon mening. Det är som med en bra dikt, det finns en bärande idé och gärna en överraskning på slutet.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.